Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да преброиш до 4 милиарда

БНР Новини
Снимка: БГНЕС
Ако човек брои всеки ден по осем часа и половина, колкото е официално работния ден и то без да ползва почивни дни и отпуск, за да стигне до 4 млд. му трябват над 400 години.
Точно преди една година някак си неусетно у нас изчезнаха тези пари. Или поне тогава стана ясно.
За тази една година няма внесени обвинения в съда, няма оставки в нито една институция, ако не броим ненужната вече при изчерпан мандат на шефа на БНБ, не бяха посочени фирмите и лицата, точили, та отточили народната пара. Така сигурно ще влезе този случай във неофолклора. С отточването.
За пореден път се доказа, че организацията, наречена държава у нас е управлявана от частни интереси, че тандемът политик - банкер е комфортната комбинация при всяка власт, че правораздаване и медии са и част от огромната несправедливост, наречена български преход. Дори хора, явно замесени в схемите на КТБ и станали много по-богати от това, все още учат студенти. Добрата новина е, че университетското прилежание не е значима част от живота ни днес.
От време на време официално уж занимаващите се с онова броене за 400 години пускат филтрирана информация, вероятно да оправдаят разходите си. Или да пробват неопределеността, наречена обществено мнение. Защо ли?
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна