Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Братоев отива в "Тренто"

Снимка: БГНЕС

Шампионът на Италия "Трентино Волей" (Тренто) привлече национала Георги Братоев. 27-годишният разпределител облича екипа на водения от Радостин Стойчев отбор 4 години след своя брат-близнак Валентин, който игра в него през сезон 2010/2011.

Сребърният медалист от Игрите в Баку ще подпише договор за един сезон и ще се конкурира за титулярното място с младия италиански национал Симоне Джанели.

Познавам отлично играта на Георги Братоев още от времето, когато бях треньор на националния отбор на България и знам, че може да помогне на "Тренто". Георги е много добър играч от всякаква гледна точка и наистина тренира изключително професионално. Той ще има шанс да играе за "Тренто" в най-важната част на кариерата си, защото досега никога не е играл в отбор, който играе волейбол от много висока класа. Играта на Братоев има много достойнства, сред които са доброто разпределяне на играта, силен сервис и отлична игра на блокада. Така в тима на "Тренто" за новия сезон на поста разпределител ще имам двама силни играчи, така Радостин Стойчев коментира привличането на Братоев в отбора.

Георги Братоев е 10-ия български волейболист, който ще играе за шампиона на Италия. Преди него екипът на тима са обличали Христо Цветанов (единственият наш сънародник, който не е печелил трофей с отбора), Смилен Мляков, Владимир Николов, Матей Вазийски, Владислав Стоянов, Красимир Стефанов, Цветан Соколов, Валентин Братоев и Николай Учиков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна