Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия призова за повече солидарност по въпроса за бежанците

Автор:


Австрия е сред трите държави в Европейския съюз, приели най-много бежанци. Това обяви министърът на външните работи Себастиан Курц. По думите му, миналата година Австрия е дала убежище на около 30 хиляди души, а тази година се очаква броят им да нарасне „вероятно до 70 хиляди“. Австрийският външен министър призова колегите си от другите страни-членки към повече солидарност по бежанския въпрос.
 
Европейските банки и компании за управление на активи продават заеми, свързани със сектора на имотите, както и подценени активи, за рекордните 74 милиарда евро. Това съобщава сайтът "Инвестор.бг", цитирайки агенция "Блумбърг". Продажбите на дълг, свързан със сектора на имотите, ще бъдат най-активни във Великобритания. Сред най-големите продавачи е и Националната агенция за управление на активи на Ирландия, която обедини проблемните активи на банките в страната. Италия, Румъния и Полша вероятно също ще създадат така наречените "лоши" банки, за да подпомогнат освобождаването от проблемните кредити.
 
Армения е готова да развива сътрудничество с Европейския съюз. Това заяви арменският премиер Овик Абрамян на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Ереван е готов да развива икономическо сътрудничество, както и взаимодействие по въпроси като ефикасното управление, демокрацията, защитата на човешките права. От своя страна Доналд Туск нарече Армения "важен партньор на ЕС в своя регион".


Още европейски новини:  
www.euranetplus-inside.eu

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна