Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сагата с безводието в Сливен продължава

Половината от град Сливен е без вода от вчера следобед. От ВиК съобщават за авария, причинена от изпълнителя на "Интегриран проект за воден цикъл на град Сливен".

В юлските жеги отново бе спряно водоподаването в кварталите "Клуцохор", "Комлука", "Република", "Звездите", "Ново село", "Българка", "Сини камъни" и Вилна зона до отстраняване на проблема. От ВиК Сливен съобщиха, че водата ще  бъде пусната след отстраняване на аварията на бул. "Шести септември".

От името на изпълнителя на проекта "Хидропартньори" водният оператор за пореден път се извинява на потребителите за неудобството и предупреждава, че след възстановяване на водоснабдяването е възможно повишаване мътността на водата. 

Преди дни от общинското ръководство обявиха, че предстои подмяна на тръбите по водния цикъл в още четири участъка в града. За да бъде извършено водоснабдяването в кварталите, ще бъде прекъсвано през 8 дни до края на август. Непредсказуемите аварии допълнително натоварват обявения график за прекъсване на водата. Безкрайната сага с двукратно подновявания проект по водния цикъл на Сливен продължава от шест години, продължават безкрайните аварии и причиненото от тях безводие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна