Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама арестувани при операция срещу силната музика в Сливен

Двама мъже са в ареста за неизпълнение на полицейско разпореждане при операция за спазване на нощната тишина в Сливен. Това лято в Районното управление на МВР в Сливен е създадена организация за осигуряване на спокойствието на гражданите и спазване на общинската наредба за обществения ред.

Въпреки затегнатите мерки срещу силната музика в ромските квартали тази нощ служители на полицейския участък "Надежда" и Районното управление на МВР в Сливен са се отзовали на девет сигнала за силна музика в кварталите "Надежда" и "Комлука". На два от адресите в ромските махали участниците във веселията и след полицейската намеса не са спрели музиката и са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Нарушителите остават в ареста за 24 часа. На други трима са съставени актове по Наредбата за обществения ред и пет протокола с полицейско предупреждение.

Миналия месец полицейските посещения за силна музика са на 72 адреса, завършили с 52 акта, предупредителни протоколи и отнети тонколони и усилватели.

Много ромски фамилии не се подчиняват на разпоредбите и влизат в пререкания с полицията.

Над 450 са сигналите за силна музика в полицията в Сливен от началото на годината досега.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна