Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бежанската вълна ражда фашизъм

БНР Новини
Снимка: БТА
Бежанската вълна ражда фашизъм. Независимо дали идващите в Европа от юг и изток са организирани, внедрявани, използвани като жив щит, преселниците на исляма за завладяване на европейската цивилизация или случайни жертви на военни конфликти. Голямата част от тези хора, прокудени или излъгани са просто социални мигранти, без никакво желание за завръщане и без никакво желание за интеграция. Справка – три поколения след договора на Западна Германия с Турция пришълците не знаят и не искат да учат немски, а още по-малко да се връщат.
Фашизмът се ражда, когато управляващите са меко казани недалновидни, самовлюбени и самодостатъчни. И в това си битие са готови на всякакви отстъпки, компромиси, недовиждания и нарцисизъм. Справка – Европа преди Втората световна война и отношенията и с Хитлер.
Преди седмица говорих с млади германци, които отиваха на антиемигрантски митинг в Дрезден. Накрая думите им бяха – защо тези млади и здрави мъже не се опълчиха срещу т. нар. Ислямска държава, защо не се организираха и въоръжиха в околните страни, защо нито един от тях не заяви тук, в Германия, че ще есе върне някога. Защо в Северна Африка няма война, а е пълно с бежанци и оттам.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна