Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходимият грешник

БНР Новини
Снимка: dw.com
Българската съдебна система уверено крачи към Европа. Стига са ни давали за пример румънците, който вкараха за корупция по затворите един министерски кабинет начело с премиер и заместници и още повече депутати, съдебни деятели, кметове, областни и общински началници, че и директори на големи компании. Нашите органи вече намериха истинският виновник за корупцията, беззаконието и откровени кражби в родината.
Повдигнати са обвинения за: връщане у нас на неподарени в Афганистан якета, панталони, футболни фланелки и калци, изграждане в Карлово на подпорна стена, бетонови стъпала, чешма и пътека, монтиране на седалки на футболно игрище, предоставяне на народен събор на 6 палатки, на 30 дървени пейки и 54 стола и на електроагрегат.
Виновният за тези безобразия е доскорошния командир на бригадата в Карлово генерал Димитър Шивиков. Как може армията да помага безвъзмездно на хората? Логика на пагонен магистратен чиновник, или  изпълнител на политико-електорална воля, защото прокуратурният грешник обяви, че ще се кандидатира за кмет. Да не забравяме, че хората, за чиито празници и събори са били агрегатите, пейките и подпорната стена, хранят тази армия и нейната прокуратура с данъците си. В друга държава… но това е друга приказка.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна