Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Кери призова за нови дипломатически усилия за прекратяване на войната в Сирия

Снимка: БГНЕС
Американският държавен секретар Джон Кери призова за нови дипломатически усилия за прекратяване на войната в Сирия. Разрешаването на конфликта е особено актуално в момента, защото причинява кризата с мигранти в Европа, заяви Кери след срещата си в Лондон с британския външен министър Филип Хамънд:

С външния министър сме напълно съгласни, че нациите спешно трябва да се съберат, за да решат тази война, която продължава вече прекалено дълго време. Ясно е, че предизвикателството към континентална Европа и към цялото поколение мигранти и бежанци, търсещи по-добър живот, не може да получи подходящо решение само като се приемат множеството прииждащи хора. Този проблем трябва да бъде решен, като се справим с основната причината, която е насилието в Сирия и липсата на надежда и възможности за бъдещето
, каза Джон Кери и допълни, че сирийският президент Башар Асад трябва да се оттегли, но не е задължително това да стане веднага след постигането на споразумение за прекратяване на гражданската война в страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна