Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски политици настояват за защита на бежанците в центровете за настаняване


Германският "Райнише пост" пише, че политик от партия "Зелените" настоява да се създаде механизъм за защита на бежанците в лагерите и центровете за настаняване, защото има данни за насилие на религиозна основа между мигрантите и бежанците. За целта ще бъдат наемани специалисти, които да следят за „спазване на правилата на правовата държава“.

Много от излизащите днес вестници на територията на Европейския съюз коментират резултатите от изборите в испанската област Каталуния, като припомнят, че премиерът Рахой е нарекъл "нонсенс" идеята на спечелилата сепаратистка коалиция за референдум за отцепване на баската провинция.

Конференцията, организирана от неправителствената организация Европейския транспортен форум, която се открива в Брюксел днес, ще е доминирана от скандала с "Фолксваген" и изискването за намаляване на въглеродния двуокис, излъчван в атмосферата, прогнозира "Юроактив". Изданието припомня, че преди дни Европейският парламент прие доклад, в който настоява да се намалят вредните емисии до 40 на сто до 2030 година.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна