Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Куин" получиха приза "Живи легенди"

Легендарните британски рокаджии "Куин" бяха почетени с приза "Живи легенди" на церемонията за наградите на сп. "Класик рок", съобщи Контактмюзик. 

Китаристът на "Куин" Брайън Мей посвети отличието на невероятния и неудържим покоен фронтмен на групата Фреди Меркюри. 

Сигурен съм, че на Фреди щеше да му хареса да е тук и да се радва на подобна чест, сподели Мей. Китаристът не пропусна да благодари и на рок общността за подкрепата през годините. Ние също бяхме фенове. "Куин" са това, което познавате, благодарение на музиканти като Джими Пейдж и завинаги великия Джими Хендрикс. Искам да благодаря и на всички хора, които гласуваха за нас, допълни Брайън Мей. 

Китаристът на "Куин" не пропусна да спомене и настоящия вокал на групата Адам Ламбърт, наричайки дар от Бога бившия участник в шоуто "Американски идол".

На церемонията за наградите на сп. "Класик рок", състояла се в лондонската зала "Раундхаус", бяха отличени също Джими Хендрикс, Ей Си/Ди Си, "Айрън мейдън", Алис Купър.

Австралийските рок легенди Ей Си/Ди Си бяха обявени за Група на годината.

Отличието за Албум на годината беше присъдено на "Айрън мейдън" за "The Book of Souls".

Шок рокаджията Алис Купър беше удостоен с приза за Класически албум за тавата "Welcome To My Nightmare".

Легендарният Джими Хендрикс беше почетен с наградата "Вдъхновение". От името на покойния си брат трофея прие сестра му Джани. Отличието ѝ връчи фронтменът на хеви метъл групата "Мотърхед" Леми.
Легендите никога не умират. Навремето Джими попита "Ще живея ли и утре?" Тази вечер сп. "Класик рок" и всички тук отговориха на този отговор с кънтящо "Да", сподели Джани Хендрикс.

Сред останалите носители на награди на сп. "Класик рок" са Джо Сатриани (приз Маестро), "Юръп" (Успешно завръщане към минала слава), "Лед цепелин" (Преиздаден албум), "Фу файтърс" (награда за най-добър концертен филм за "Sonic Highways"), Ноди Холдър (Шоумен), Нилс Лофгрен (Цялостен принос).

Информацията е на БТА

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени