Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Билборд" обяви "21" на Адел за най-велик албум на всички времена

Предишният албум на британската попзвезда Адел - "21" от 2011-а г. бе обявен за най-велик на всички времена от "Билборд", предава "Ройтерс".

Той е прекарал 24 седмици под номер 1 и общо 78 седмици в топ 10 на изданието от 1963 г. досега. На тази база получава и титлата си. Втори е саундтракът към "Звукът на музиката", записан от Джули Андрюс.

Новият албум на Адел "25" се очаква на пазара този петък, 20-ти ноември, като първия сингъл от него Hello вече разби рекордите за дигитални продажби и популярност на видеоклипа в YouTube.

Въпреки че имат 19 хита под номер едно, "Битълс" се класират едва 54-ти в новата класация със Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, номер 1 в продължение на 15 поредни седмици през 1967 г.. Все пак те са обявени за изпълнители номер 1 на всички времена, следвани от "Ролинг стоунс".

В същата класация под 8-мо място попада и бившата кънтри певица и настояща поп звезда Тейлър Суифт. Тя е единственият артист в топ 30, чиято кариера е започнала след 2000-та година, отбелязват от "Билборд".

Отличеният с "Оскар" за саундтрак "Звукът на музиката" е прекарал рекордните 109 седмици в топ 10 на "Билборд" и е постоянно присъствие там между 1965-а г и 1968-а г.. Медията обаче отчита и промените в методологията на класациите си през годините при короноването на Адел.

Информацията е на "Дневник".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна