Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унгария е на финал на Европейско след 44 години

Победиха Норвегия с 2:1 в среща-реванш от баражите

Унгария на Евро 2016 след 44 години, след победа над Норвегия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Унгария се класира за финалите на Европейско първенство по футбол след 44 години. Възпитаниците на германския старши треньор Бернд Щорк победиха гостуващия Норвегия с 2:1 в среща-реванш от баражите, след успех в първия мач с 1:0 в Осло.

Унгарците откриха резултата на "Групама Арена" още в 14-ата минута, когато Тамаш Плишкин стреля точно от границата на наказателното поле. Домакините контролираха мача, но Норвегия стигна до най-доброто си положение секунди преди почивката, когато Евен Ховланд нацели гредата с глава след центриране от корнер. В 58-ата минута Балаж Джуджак също нацели гредата за Унгария, а гостите отвърнаха четвърт час преди края с опасен удар на Маркус Педерсен, отразен от вратаря Габор Кирай. В 83-ата минута мачът беше решен. Джуджак центрира от корнер и Маркус Ериксен отклони топката в собствената си врата за 2:0 за домакините. Три минути преди края Ериксен се реабилитира за грешката и намали, но това не беше достатъчно за норвежците.

Представихме се фантастично. Казах на футболистите да играят с увереност, без страх и ще имаме успех. Получи се, коментира Щорк.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна