Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасностите на натрапената война


В реч пред Националното събрание френският премиер откри още една топла вода, като предупреди, че терористите биха могли да използват химическо или биологическо оръжие. А то реално може и да е тук.
Преди около година ставащите вече опасни за човешкото здраве някои западни управници, щедро поканиха на чужда трапеза милиони непознати от Близкия изток. Първите потоци бяха срещани на нашата граница и от медицински екипи, които диагностицираха наплива. Това вече е невъзможно, защото напливът стана лавина.
Идващите са от райони, където все още има болести, изличени, почти забравени, или непознати в нашия край – холера, малария, ебола и т.н. Т.е ние и като санитарен капацитет и като медицински познания не можем да се борим успешно с това. Потокът броди по гори, крайпътни храсти и празни кооперативно кошари. А природата, както знаем, освен че е чистница, е и хранителница. Т.е. не се знае по кое време и по кои пътища останалото, кихнато и отъркано от и след потока ще стане част от нашия, да го наречем, мрачен бит. Без да е умишлено. А може и да е някъде, например. В натрапената ни война всичко е разрешено. Или поне така мислят онези зомбирани античовеци.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна