Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мястото на България

Снимка: архив

Според последните изявления на държавните ни първенци, България е втора по усвояване на еврофондове. Според Еврокомисията сме под средното за съюза. Дали несъответствия в методиката, дали в периодиката, но парите ги няма. Пътьом Европейската сметна палата ни посочи като лош пример в практиката на обществените поръчки и усвояването на тези фонодове.
Според икономическото министерство България има ръст в индустрията. Според днешна информация от бранша, инвестициите намаляват с повече от една трета. Тенденцията се запазва и за догодина.
Според експертите в строителството, планираните пътни отсечки на магистрала Хемус ще струват към 450 млн. лв. Според отворените вчера оферти цената приближава двойно. Кой какво е мерил, кой какво е смятал е обществена работа, но и министърът защити новите цени, с което обезцени труда на подопечните си. Или потвърди, че едни цени не са онези строителни цени, евентуално.
Пред Националния дворец на културата върви ремонт за 12 млн. лв. Сега изчислиха, че трябват още около една трета, защото при строителството влизали тежки машини, които повредили хидроизолацията. Щяло да има и глоби, но как са си го представяли този ремонт без машини. Парите са от общинския бюджет.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна