Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

IT браншът с благотворителна кауза

БНР Новини
Фотоколаж: Силвия Петрова

На 23 януари в София ще се проведе първата българска благотворителна конференция за IT бизнес bizz IT. На нея ще се състоят дискусии, в които едни от най-изявените личности в тази област ще дадат отговори на въпроси като „Как се гради IT бизнес и IT кариера в България?”, „Кое е най-интересното, което се случва в сферата на информационните технологии у нас?”. Инициаторите на събитието обещават още много интересни изненади и награди.




Симеон Прусийски – един от организаторите, казва, че целите на конференцията са да информира и мотивира аудиторията. И още – да покаже, че България е изключително благоприятно място за стартиране на IT бизнес:

СнимкаИскаме да запознаем младото и тепърва навлизащо в IT сферата общество с бизнес обстановката в този сектор в България. Темите, които сме предвидили, обхващат широк спектър от областта. Ще имаме лекции за стартиране на бизнес, за финансирането и развиването му, за задържане на потребителите и изграждане на отношения между тях и продукта… Предвидили сме панелни дискусии с едни от най-реализиралите се хора от IT сектора в България, които ще отговарят на въпроси на публиката. Сред тях са Саша Безуханова– основател на движението MoveBG, Туньо Зафер – основател на българска компания, която наскоро излезе на глобалния пазар и се справи изключително добре. Невен Дилков пък е собственик и основател на голям телеком, който оперира в България и на целия Балкански полуостров. Ще участват и Атанас Райков, който наскоро зае позицията на генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа, Любомир Русанов, основател и управител на най-голямата и бързоразвиваща се хостинг компания в България. Също и Михаил Иринчев, който е сред главните действащи лица в българска компания лидер на световния хостинг пазар, и организатор на една от най-големите PHP конференции в Европа. Това са само част от лекторите, които сме предвидили. Други сме решили да запазим като изненада за участниците в конференцията. Аудиторията, към която се целим, са младите предприемачи, студентите и учениците, които тепърва навлизат в този сектор и искат да се развиват в него.

СнимкаТака посетителите ще имат възможност да се срещнат с едни от най-успешните български предприемачи и IT специалисти. Средствата, събрани от билетите за конференцията, ще бъдат предоставени за благотворителна кауза. Кристина Илиева, PR на събитието, разказва за инициативата:

Любомир Еленков е дете на 13-годишна възраст с детска церебрална парализа. Неговата история е трагична. Докато майка му е бременна в осмия месец, е блъсната от пиян шофьор на тротоара. Тя умира и той се ражда сирак. Неговият баща изпада в кома и няколко месеца по-късно също не е сред живите. Вече 13 години за него се грижи баба му, която се бори по всякакъв начин да му помогне. Външно той няма много белези, но крачетата му са изкривени и през април му предстои операция на ходилата за изправяне. Тя струва над 10 000 евро и е изключително трудно за баба му да събере тази сума сама.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна