Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравейте, войници! Здра-ве желаем!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

В Министерството на отбраната решиха да правят нарочни списъци на младежите от 18 до 32 години. Тези списъци ги има в гражданския регистър. Но в министерството ги искат още веднъж. Вероятно за заетост на лъскави нови нежни кадри и пенсионирани военни, заработващи още по една добра заплата.
В тази информация и сега и после няма, и няма да има:
• кой става за войник, защото няма медицински заключения. А както знаете в Европа водим по болести сред младите хора.
• кой е у нас, кой трайно в чужбина, защото голяма част от младите нито живеят тук, нито мислят да се връщат. Да не говорим, че много от тях нямат и адреси. Нито тук, нито оттатък.
• кой, какво образование и умения има, защото у нас да учиш е все едно да не учиш. Населението намалява, университети се множат.
• кой е грамотен или не, защото мнозина не могат и да се подписват. А както знаете, в Европа водим по брой на неграмотни. Скоро, например, в една община срещнах внучка и дъщеря да водят бабата да им попълни молбата за помощи по майчинство – т. нар. млади не можеха да пишат.
И други неща няма да има в тези списъци, но покрай тях ще има още работни места за чиновници. В едно министерство, където армията, за която е създадено е малцинство, покупката на химикалки е секретна, а сред атрактивните служителки има и такива, за които упорито се твърди из медиите, че са упражнявали и друга професия.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна