Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи протестираха пред парламента

Снимка: БГНЕС

Полицаи протестираха тази вечер пред парламента, заради предстоящите реформи в МВР, които ще бъдат обсъждани утре в Народното събрание. Промените предвиждат намаляване на заплатите при пенсиониране от 20 на 12 и орязване на платения годишен отпуск с 5 дни. Относно исканията на служителите в МВР, полицаят в Трето районно полицейско управление в столицата Владимир Алексиев изтъкна:

Ние сме тук, тази вечер, за да изразим несъгласието си с подготвяните промени в закона за МВР, с които управляващите, без основание и мотиви, орязват граждански, социални, икономически и политически права, и интереси. Става въпрос за това, че мотивацията за работа в МВР непрекъснато намалява, което е резултат от управлението на системата и от непрекъснатите изменения на закона. А това води до липса на стабилност и сигурност в колегите какво ще се случи утре. Намаляват се дните за платен годишен отпуск, което води до невъзможност да се възстановят колегите след тежката работа, която вършат.

Полицаите раздаваха тази вечер на гражданите листовки, в които предупреждават хората, че България може да остане без пожарникари, спасители и полицаи, управленията в страната може да бъдат заключвани през нощта, а предложената реформа в МВР не гарантира качеството на услугата сигурност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна