Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" се изложи срещу "Реал Сосиедад"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" регистрира трети пореден мач в първенството без победа и в същото време втора поредна загуба, след като отстъпи с 0:1 на "Реал Сосиедад". По-рано пък "Атлетико" се наложи с 3:1 над "Еспаньол", а "Реал" смаза "Ейбар" с 4:0 и двата столични тима вече са съвсем близо до шампионите.

Още в 6-ата минута Микел Оярсабал откри резултата, а в оставащите 84 звездите на каталунския тим не успяха да преодолеят вратаря Херонимо Рули, който засили драмата с две късни атрактивни спасявания на удари на Лионел Меси.

Но намиращият се в средата на класирането отбор на "Реал Сосиедад" в последните шест сезона играе изключително успешно срещу "Барса" и само веднъж за това време е напускал стадиона си "Аноета" без да се поздрави с победа.

Преди три кръга "Барселона" имаше аванс от 9 точки и равенството с "Виляреал" не беше прието с притеснение. Тимът на Луис Енрике не е попадал в серия от три мача без победа от май 2014-а година, а от ноември 2014-а за първи път е с две поредни загуби.

Енрике опита да освежи отбора си и да запази най-доброто за мача с "Атлетико" (Мадрид) в сряда в Шампионската лига, като даде шанс да започнат като титуляри Арда Туран и Рафиня, докато в атаката излезе Мунир Ел Хадади вместо наказания топнападател Луис Суарес.

Но домакините стартираха отлично в мача и 18-годишният Оярсабал засече центриране на Шаби Прието, изпреварвайки вратаря Клаудио Браво. След това вратарят Рули остави Меси в трети пореден мач без да отбележи гол, докато в същото време Роналдо достигна котата от 30 попадения.

В същото време "Бетис" се наложи над "Леванте" с 1:0 с гол в заключителните минути на Рубен Кастро, а победата укрепи зелените в средата на класирането. Валенсианци са последни и основен претендент за изпадане.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени