Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет двойки младоженци засаждат магнолиеви дървета в Дунавския парк на Силистра

Снимка: РИС - Силистра

В този час, пет двойки младоженци, ще засадят магнолиеви дървета в Дунавския парк на Силистра, с което ще поставят началото на Алея на магнолиите. Някога, в парка е имало много магнолиеви дървета.

Автори на идеята са младото семейство са Анхела и Виктор Великови, които сключиха граждански брак на 1 април. Провокацията дошла от стара снимка в местен вестник, която показва цъфналите магнолиеви дървета в крайдунавския парк, споделя Анхела.
Навремето е имало една голяма магнолия, където хората й са се радвали дълго време , дълги години много поколения са й се наслаждавали и решихме в близост да създадеме и ние такава алея. Символиката е, че всяко младо семейство трябва да построи един дом и да засади едно дърво.
Семейство Великови спечелили за каузата още 4 млади двойки. Освен, че ще засадят магнолиите, младите семейства целогодишно ще полагат грижи за тях.
Магнолиите трябва да са на завет, трябва да ги огрява слънцето по-дълго време. Надявам се да ги запазим и гарантирам, че ние, двойките, ще се грижим за тях и след като го посадим, защото е лесно да се създаде в началото една инициатива, да се подеме, но е много важно и след това да се продължи тази традиция и да се пази това, което сме създали.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна