Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей очаква увеличаване на имигрантите от ЕС във Великобритания

Автор:


Очакване да се повиши имиграцията от европейските държави към Великобритания  изрази министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Тереза Мей, която е кандидат да замени настоящия премиер Камерън на този пост. Тереза Мей  отбеляза, че правата на европейските граждани, които живеят в Обединеното кралство, както и съответно тези на британците в чужбина, следва да бъдат разглеждани като част от преговорите за излизане от Общността, пише британският вестник "Гардиън". 

Все още сме член на ЕС. Няма промяна за техните позиции. Но, разбира се, като част от преговорите ние ще трябва да разгледаме този въпрос. Искам да уверя, че сме в състояние да гарантираме не само позициите на тези хора, но и на британските граждани в други държави-членки, подчертава Тереза Мей.

По темата за ефекта от очаквано британско напускане на Евросъюза "Файнешъл Таймс" отбелязва, че изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард е изразила оптимизъм, че ЕС ще излезе от кризата около брекзита „на върха“, заявявайки, че отделянето на Обединеното Кралство от Общността ще даде на Европа повече свобода за реформи.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна