Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на ДПС Бейхан Дуран е избран за кмет на девинското село Грохотно

Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ДПС Бейхан Дуран е избран за кмет на девинското село Грохотно. Той е бивш заместник-областен управител на Смолян, назначен от кабинета Орешарски, както и бивш кмет на селото. 
Бейхан Дуран спечели подкрепата на 312 избиратели, а след него остана кандидатът на ГЕРБ Недрет Талиман с 232 гласа, каза председателят на СИК Джамал Каталеч.
За президент имахме гласували 565, а за местни избори имахме 560, а за референдума имахме 338. За ГЕРБ 148, за Орешарски имаме 114 и на местните избори спечели Бейхан Дуран.

През лятото на 2007 година Бейхан Дуран попадна в полицейската сводка след като напада с нож шофьор на ТИР от Варна. Причина за гнева му е, че варненецът му отнел предимство на пътя. Срещу него веднага беше образувано бързо полицейско производство. Девинският районен съд образува наказателно  дело от общ характер. Тогава Бейхан Дуран се призна за виновен. Подписа споразумение с прокуратурата и съдът го одобри. Заради чистото му съдебно минало той беше освободен от наказателна отговорност и му бе наложена парична санкция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна