Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат над 500 хил. лева помощ за младежките политики

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Национална система за планиране, мониторинг и отчет на изпълнението на младежките политики“. Общият паричен размер по настоящата процедура е 505 000 лв.

Целта на настоящата процедура чрез директно предоставяне е да се оптимизира процесът на планиране, мониторинг и отчитане на изпълнението на  младежките политики на национално и местно ниво чрез въвеждане на единна система. Това ще окаже положителен ефект върху ефективността на изпълняваните мерки и програми.

СнимкаЧрез синхронизиране на действията на отговорните институции на всички нива ще се постигнат трайни положителни ефекти за младите хора и тяхната реализация на пазара на труда. Какви са стратегиите на Министерство на труда и социалната политика за подпомагане на младежките политики, обясни министър Зорница Русинова:

Нашата идея е да осигурим детегледачи. В предишния програмен период имахме подобна програма "Отново на работа", като ние ще заплащаме размера на една минимална работна заплата. В повечето случаи това са хора в предпенсионна възраст или хора, близки до семейството - баби или роднини.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна