Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест в Асеновград срещу проявите на насилие

Снимка: БГНЕС

И тази вечер в Асеновград хиляди граждани се събраха на мирен протест срещу проявите на насилие от страна на роми в града и за повече законност и ред.

С развети български флагове, изпълнение на химна и с възрожденски песни тръгна поредното шествие в Асеновград. Улиците на града са изпълнени с протестиращи. Стотици са и тези, които не вървят в редиците на шествието, но са по улиците и мостовете на Асеновград и се включват в изразяването на недоволство от беззаконието и нарушения блаланс в града с множеството придошли заселници и роми, както го формулираха още преди две седмици протестиращите. 

Според гражданите това презаселване е заслуга на всички кметове на града. Това е банка за гласове, казват някои от възрастинте хора. Сред протестиращите има хора от всяка възраст – и семейства с деца, и младежи, и възрастни асеновградчани. Осезаемо, но ненатрапчиво е и присъствието на полицията, която охранява маршрута на протеста. Част от ораторите поискаха в града да бъдат пуснати рокерите с моторите им, както и да бъде освободен Петър Низамов-Перата. Участниците в протеста подкрепиха тези искания с аплодисменти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна