Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха банкомат в санданското село Катунци

Сигналът за инцидента е получен малко след 4.00 часа сутринта, полицията издирва трима заподозрени

| обновено на 10.07.17 в 10:41
Снимка: БГНЕС

Полицията издирва поне трима мъже, които изтръгнаха банкомата в санданското село Катунци, но не успяха да откраднат парите от устройството. 

Около 4.00 часа  сутринта хора от селото са подали сигнал, че няколко мъже се опитват да изтръгнат единствения банкомат, монтиран в сградата на кметството, с въжета и два автомобила - микробус и джип. Успели да видят, че едната кола е с кюстендилска регистрация.

Престъпниците изтръгнали банкомата и тръгнали по пътя за Гоце Делчев през Папаз чаир. Малко след селото банкоматът е открит в страни от пътя, разказва кметът на Катунци Иван Коричков:
Две коли са се опитвали да изкарат банкомата  - с някакъв бус, обаче бусът не можал, та с някакъв джип са закачили банкомата и са го изкъртили. И са го влачили по самия път тук - пътят за Гоце Делчев. Обаче дали са бързали и е паднал, или те са бутнали, не е ясно. 

След проверка е установено, че банкоматът не е разбит и от него не липсват пари. Полицията издирва престъпниците и двата автомобила. Прокуратурата в Сандански е образувала досъдебно производство по случая. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна