Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Проверките за силен шум в дискотеки на "Слънчев бряг" ще продължат

Снимка: БТА

Проверките за шума на дискотеки в "Слънчев бряг" ще продължат, докато не бъде постигнат ефект, каза в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Той уточни, че без компромис на всички нарушители ще бъде иззета озвучителната апаратура.

Работа ли е на вицепремиер да обикаля заведенията и да прави проверки за шума, попита Валери Симеонов и си отговори:

Отговорът е не, не е работа на вицепремиера. Но когато има натрупани нарушения, бих казал, буквално свързани със задкулисни схеми, редно е да се покаже моделът на работа. Затова аз съм се ангажирал с такива проверки, тъй като до момента констатирам, че резултатите не са достатъчно добри.

Седем са заведенията – обект на проверки за нарушаване на изискванията на Наредбата за обществен ред, каза вицепремиерът. Срещу плажната дискотека "Съни Дриймс" има постъпили най-много сигнали за силна музика. В дискотеките, на които са иззети уредбите, са констатирани в пъти по-високи децибели, уточни Симеонов:

Нивото в "Бедрум", ако ви интересува, заместено вътре, беше 114 децибела до входа. Нивото на озвучаване, допустимо във въпросното заведение след 23 часа, е колко? Нула. Никакво озвучаване не може да има.

Проверки се извършват и във Варна.

През последната седмица са зачестили сигналите за силна музика и в Созопол, заяви още Валери Симеонов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна