Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания попиля Италия, Иско с два гола

Иско
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Испания победи състава на Италия с 3:0 в най-интересния двубой от световните футболни квалификации. Срещата от група “G” се превърна в рецитал на плеймейкъра на "Реал" (Мадрид) – Иско, който отбеляза два гола. Успехът пък почти гарантира първо място и участие на Мондиал 2018 за иберийците, които събраха 19 точки. Италия остана с 16 на второто място и вероятно ще трябва да минат през плейофи за класиране на Мондиала.

През първата част домакините имаха изразено предимството и попаденията в мрежата на Джанлуиджи Буфон дойдоха закономерно. Италианският капитан бе безпомощен в 13-ата минута, когато Иско изпълни технично пряк свободен удар и прати топката в мрежата за 1:0.
Италия имаше шанс да изравни малко по-късно, но ударът с глава на Белоти бе право в ръцете на Де Хеа.
Иско продължи да прави каквото си иска на терена и в края на първото полувреме отново прониза Буфон. Испанският халф намери долния ъгъл с удар от границата на наказателното поле и стадион а избухна за втори път в силни аплодисменти.

След почивката гостите опитаха да се върнат в мача, но няколко пропуска охладиха ентусиазма им. Испания пък организира мълниеносна контраатака, при която Серхио Рамос се озова по крилото, пусна към вратата по земя, а там Мората засече в мрежата за крайното 3:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна