Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът отвори вратите си за граждани

| обновено на 16.09.17 в 15:59
Снимка: Добромир Видев

Парламентът отвори вратите си за граждани в рамките на инициативата Европейски дни на наследството. Сградата на площад "Народно събрание" посрещна в 10 часа всички, които искаха да разгледат работното място на депутатите. 

Ученици, туристи и депутати бяха също сред възползвалите се от отворените врати на парламента. Хората питаха за предстоящото председателство на ЕС, обясни заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева:

Каква е ролята на парламента, разказах им и за първо и за второ четене, както и за работата на комисиите. Аз им казах, че депутатските кюфтета не са вкусни. Понякога тук се говорят и глупости, но тук се правят и много смислени неща. Тук се работи много сериозно и много отговорно.

Гостите можеха да разгледат пленарната зала, кулоарите и постоянната експозиция, свързана с историята на законодателната институция.
В рамките на инициативата Европейски дни на наследството, която се провежда днес и утре, отварят врати и други престижни сгради и институции като Президентството и Министерството на отбраната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна