Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Гражданинът иска справедливост, не се интересува кои са добрите и лошите във ВСС

Снимка: БГНЕС

Не може да има упреци, че изборите за нов Висш съдебен съвет (ВСС) са били манипулирани. Мисля, че бяха избрани достойни хора, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия. Той добави, че от тук нататък, ако има някакви упреци, всеки трябва да се сърди на собствения си вот.

Този ВСС трябва да работи и то по-добре от предния. Трябва да работи без междуличностните конфликти и обвиненията в лобизъм. И трябва да оправдае очакванията на тези, които са го избрали, добави Цацаров.

Относно ниската оценка на хората към магистратите и справянето с корупцията главният прокурор заяви, че скандалите се отразяват негативно върху целия облик на съдебната власт.

Нормалният български гражданин очаква от съдебната власт справедливост. Всичките тези дрязги, крамоли, скандали се отразяват крайно негативно върху целия облик на съдебната власт – но не на обикновения, дори да кажа: на нормалния български гражданин. Отделен въпрос е, че част от тях са съвсем съзнателно инспирирани - с политически привкус. Тези скандали са нужни някому, за да се поддържа темата за добрите и лошите във ВСС.

Само че българският гражданин въобще не се интересува кои са добрите и лошите във ВСС. Гражданинът иска справедливост, заяви главният прокурор.

Сотир Цацаров разкритикува и мудността на институциите при разкриването на престъпления.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна