Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с шанс да стане трети в ранглистата

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров може да завърши годината на трето място в световната ранглиста, ако спечели следващите си два мача на заключителния турнир на АТП в Лондон. Димитров ще играе на полуфиналите срещу Джак Сок (САЩ), но преди това тази вечер трябва да изиграе последната си среща в група „Пийт Сампрас“ срещу Пабло-Кареньо Буста (Испания).

Българинът в момента е четвърти в света с 4050 точки, а успехи над Буста и над Сок ще означават, че той ще събере 4650 точки и ще изпревари третия в класацията на Александър Зверев (Германия), който има 4610 точки, но вече отпадна от турнира в Лондон.

 Ако загуби от испанеца довечера, Димитров пак ще има възможност да приключи сезона като номер 3 в света, но ще трябва задължително да спечели титлата. Две загуби в следващите два мача пък могат да означават, че българинът ще завърши годината като номер 5, но това е възможно, само ако Сок триумфира с трофея. При всички случаи след края на турнира в британската столица Димитров ще подобри рекордното си класиране, което е шесто място. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна