Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позитивен старт на търговията на "Уолстрийт" след ръст на акциите на "Боинг"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В сряда основните американски фондови индекси парират част от техния доста силен спад от началото на седмицата благодарение на добри тримесечни финансови отчети на водещи компании като "Боинг" и "Ксерокс".

Индексът на сините чипове DJIA се повишава с малко над 200 пункта (или с 0,72%) в резултат най-вече на ръст на акциите на "Боинг" с близо 6%, след като водещата самолетостроителна компания представи по-добри от очакваното данни за печалбите и приходите през последното тримесечие на изминалата година. Трябва да се има предвид, че "Боинг" е една от 30-те компании, влизащи в индекса DJIA и с голяма тежест при определяне на неговото посока на движение. По този начин DJIA парира част от вчерашния си солиден спад с 1,4% - най-голямо понижение в рамките на една сесия на търговия от осем месеца насам.

Широкият индекс S&P500 нараства с 0,38%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,51%, но след техни вчерашния загуби съответно с 1,1% и с 0,9%.

Ръст с над 5% бележат и акциите на компаниите AMD и Xerox Corp., след като и те представи по-добри от очакваното финансови резултати през последното тримесечие.

Акциите на Electronic Arts Inc. пък се повишават с близо 10%, след като компанията за видеоигри също отчете по-силен от прогнозите ръст на приходите си.

Инвеститорите сякаш не бяха впечатлени от първата годишна реч на президента Доналд Тръмп "За състоянието на съюза", като тяхното внимание е насочено най-вече към края на двудневното редовно заседание на Федералния резерв (от 21:00 ч. наше време), въпреки че не се очаква промяна на настоящата лихвена политика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна