Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн продажбите във Франция могат да надхвърлят 90 млрд. евро през тази година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Онлайн продажбите на дребно във Франция могат да надхвърлят 90 мрлд. евро през тази година и да достигнат 100 млрд. евро през 2019-а година, тъй като се увеличава броят на онлайн търговците, а хората все по-често се обръщат към интернет и мобилните си телефони, за да пазаруват, обяви във вторник местната Федерация на компаниите за електронна търговия (Fevad), цитиран от агенция Ройтерс.

Според Fevad това би представлявало ръст от 14,3% спрямо 2017-а година, когато французите изхарчиха 81,7 млрд. евро за онлайн покупки. Данните за миналата година включват предколедни онлайн продажби за 16,5 млрд. евро, което представлява повишение на годишна база със 17,5%.

В същото време продажбите, генерирани на уеб базирани пазарни платформи, са нараснали с 15% през миналата година, докато продажбите посредством мобилни телефони са се увеличили с цели 38 на сто.

Три от най-посещаваните уеб сайтове за електронна търговия във Франция са били Amazon, CDiscount, който е собственост на френската компания Casino,  и веригата за продажба на електронни книги и CD-та Fnac-Darty.

През 2017-а година електронната търговия е представлявала 8,7% от общите продажби на дребно във Франция, нараствайки спрямо дяла от 7,7% през 2016-а година.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени