Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Уолстрийт" опитва известна стабилизация след нов драматичен спад в началото на търговията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основните фондови индекси, търгувани на "Уолстрийт", стартираха търговията във вторник с нови драматичен спад, който обаче беше последван от също толкова силен по размер подем, преди индексите да започнат да се колебаят около техните нива на отваряне.

Индексът на сините чипове DJIA се срина в началото на днешната търговия с нови 567 пункта (спад с 2,21%), докато широкият индекс S&P500 и технологичният индекс Nasdaq Composite се понижиха първоначално с около 1,85%. Този нов драматичен спад беше факт след "черния понеделник", когато DJIA и S&P500 загубиха над 4% от стойността си.

Последва солиден отскок, като в рамките на минути и трите основни фондови индекса излязоха на позитивна територия, поскъпвайки с над 1%. След първоначалния спад с 567 пункта, индексът DJIA дори нарасна за кратко в рамките на деня с 230 пункта, преди отново да се окъпе в червено, понижавайки се със "скромните" около 0,87%. Аналогични резки колебания имаше и при индексите S&P500 и Nasdaq Composite, преди те също да се понижат с малко под 1%.

С напредването на търговията обаче и трите фондови индекса на „Уолстрийт“ опитват стабилизация около техните нива на отваряне, което е добър знак на фона на огромните загуби, регистрирани в края на миналата и началото на настоящата седмица.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени