Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат платил 130 000 долара на порнозвезда, за да не говори за предполагаема афера с Тръмп

Сторми Даниълс, която получила $130 000 от адвокат на Доналд Тръмп през 2016 г.
Снимка: БТА

Дългогодишният личен адвокат на US президента Доналд Тръмп призна, че е извършил частно плащане на звезда от филми за възрастни в размер на $130 000 през 2016 г. предаде Би Би Си.

Той направил това в изявление за „Ню Йорк таймс“ след твърдения в USмедии, че на Стефани Клифорд, известна с творческия псевдоним Сторми Даниълс, било платено, за да спре да говори по предполагаемата й любовна афера с Тръмп.

Тя за първи път споменава за връзка с Тръмп през 2011 г. в интервю.

В изявлението на адвоката Майкъл Д. Коен се посочва, че нито „Тръмп организейшън“, нито кампанията на Тръмп са част от извършения превод, нито са му възстановили сумата по пряк или непряк начин.

Той посочва още, че казал същото на Федералната изборна комисия, след като неправителствена организация подала оплакване за плащане, служещо като „бартерно“ политическо дарение за кампанията на Тръмп.

Адвокатът Коен заявява, че плащането на г-жа Клифорд е законно и не е принос към кампания или разход за кампанията на когото и да било.

Порноактрисата заяви в интервю за списание през 2011 г., че започнала сексуална връзка с Тръмп през 2006 г., след като Мелания Тръмп родила сина им Барън.

За това се заговори отново през януари, когато „Уолстрийт джърнъл“ писа, че на Сторми Даниълс била платена определена сума, за да подпише споразумение за поверителност при подготовката на изборите през 2016 г.

Адвокатът Коен отказал да отговори на въпрос на „Ню Йорк таймс“ защо е било направено плащането и дали Доналд Тръмп е знаел за него.

През януари Сторми Даниълс разпространи изявление, в което отрича да е имала връзка с Тръмп. Но по-късно, в появи по телевизии и на публични места отказа пряко да отговори на въпрос за това, посочва Би Би Си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени