Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев приветства инициатива за закон за запасното войнство

Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Снимка: Пресслужба на държавния глава

Президентът Румен Радев приветства ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) за инициативата му да бъде приет закон за запасното войнство, съобщи пресслужбата на държавния глава.

На среща днес с представители на организацията на „Дондуков“ 2 той изрази признателността си за приноса на СОСЗР във военно-патриотичното възпитание на младите хора, за поддръжката на военните паметници, както и за цялостната дейност на Съюза.

„Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока към единни действия, защото разпокъсаността не води до резултати“, заявил Радев. 

На срещата бил представен новият управителен съвет на СОСЗР и основните мероприятия и инициативи, залегнали в решенията на конгреса на организацията от септември 2017 г.

Според Радев, който е генерал от ВВС от резерва, държавата може по-активно да се възползва от експертния капацитет на запасните военни.

Председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков представил пред държавния глава предприетите стъпки за официалното признаване на Съюза като национално-представителна организация на запасното войнство. Той съобщил, че през септември се планира Национален събор на запасното войнство

В хода на разговора бяха обсъдени различни теми, сред които пенсионното осигуряване и социално-битовите придобивки на военнослужещите от запаса.

Ген. Златан Стойков удостои държавния глава с плакет на СОСЗР.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна