Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Престрелки“ с писма в баскетбола

Снимка: Sportal

Баскетболен клуб „Берое“ изпрати отворено писмо до ръководните фактори в родния баскетбол, както и до колегите си от „Монтана 2003“, в което задава няколко въпроса, свързани с предстоящите мачове за Купата на страната при дамите. Ето го и него без редакторска намеса:


„Уважаеми г-н Глушков, 
уважаеми дами и господа ръководни фактори в Българския баскетбол, 
уважаеми колеги от БК „Монтана 2003“,

Спазвайки добрия тон, както през целия сезон до момента, бихме искали да изтъкнем няколко събития от последните дни и да поставим към Вас няколко въпроса, в чиито коректни отговори не се съмняваме: 

1. Отказът на БФБ да се съобрази с искането на БК „Берое – Ст. Загора“ (и да приеме изцяло с позицията на „Монтана 2003“) да отложи с 24 часа мача от „А“ група срещу „Монтана 2003“, въпреки че то беше внесено в срок и беше съобразено с Наредбата на БФБ за провеждане не ДП „А“ група – жени сезон 2017-2018 г. 
2. Защо групата състезателки от „Монтана 2003“ в женския национален отбор на България е останала с ден повече в Испания след евроквалификационната среща срещу домакините? Допуска ли се деление на състезателки в националния отбор и на какъв принцип се случва това – при положение, че към момичетата от БК "Берое", например, подобно предложение не е отправено? 
3. С оглед на горепосоченото, у нас логично се породиха въпросите „Има ли БФБ по-специално отношение към БК „Монтана 2003“ и негови представители?" „Чувства ли БФБ, че толерира в определени моменти БК „Монтана 2003“ и негови представители?“ и „На какво се дължат положителните отговори на първите два въпроса, ако те все пак са такива?". 

С уважение, ръководството на БК „Берое – Стара Загора“

Също днес, часове след изтеглянето на жребия за полуфиналите на турнира за Купата на България, в офиса на Българската федерация по баскетбол пристигна писмо от ръководството на баскетболен клуб „Рилски спортист". С мейла си шефовете на отбора от Самоков уведомиха организаторите на надпреварата, че тимът няма желание да участва в турнира. Така, съперникът на „Рилски спортист“ на полуфиналите за Купата на България – „Монтана 2003“, се класира директно за финала. Както е известно, носителят на трофея тази година ще бъде определен на 18 март в Перущица.

В другия полуфинал „Славия“ посреща „Берое“ на 3 март в столичната зала „Триадица“, а на 10 март е реваншът в зала „Общинска“ в Стара Загора. И двата двубоя са насрочени с начален час 18 ч., като организаторите си запазват правото за промени в установените от Наредбата и нормативните документи. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна