Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Николина Ангелкова получи награда в Москва

Министърът на туризма Николина Ангелкова получава наградата на изложението "Интурмаркет" в Москва.
Снимка: Пресцентър на министерството на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе удостоена с награда за професионално партньорство на международното изложение "Интурмаркет" в Москва, съобщи днес пресцентърът на ведомството.

Тя получи отличието заради „многогодишно сътрудничество, мащабно участие и творчески подход при организиране на работата на изложението“.

Наградата е подписана от ръководителя на руската Федерална агенция по туризъм Олег Сафонов, с когото Ангелкова имаше ползотворна среща по време на изложението.

Русия е сред петте страни, които изпращат най-много туристи у нас. През 2017 г. близо 558 хиляди руснаци са предпочели страната ни за почивка и пътешествия, а над 400 хиляди граждани на Руската федерация имат втори дом в България, заяви при награждаването министър Ангелкова.

„Интурмаркет” е сред най-големите международни туристически борси за професионалисти. Тази година в нея участват над 1400 изложителя от над 130 държави. Очаква се до краят на изложението на 12 март то да бъде то да бъде посетено от 74 хиляди души. България представя на националния си щанд разнообразни възможности за морски, културно-исторически, балнео-, СПА и уелнес туризъм.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени