Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Публикация на Радио Шумен докосна милиони сърца по света

Спасените от измръзване в средата на март щъркели в Дулово в понеделник отново полетяха в небето. Птиците бяха пуснати на свобода от своите спасители, които ги приютиха в гаража на Общината в мразовитите дни с обледенени крила. Пускането на 33 щъркела сред дивата природа докосна сърцата на милиони хора по света. Трогателният момент, който не всеки ден може да се види, а може би се вижда веднъж в живота, бе заснет във видеоклип на Радио Шумен.

2 550 000 потребители на социалната мрежа Фейсбук са посетили страницата на Радио Шумен за 2 денонощия, за да видят уникалната публикация. 1 300 000 души са гледали клипа. Повече от 31 000 са го споделили в личния си профил. 5000 са коментарите под поста.

Коментирали са хора от Европа, Америка, Южна Африка, Азия и Австралия. Сред тях – световни екологични организации, инженер от НАСА , режисьор от „Мосфилм“. Чужденци изпращат линкове от публикации за спасените щъркели в световните медии. Повечето хора благославят спасителите на птиците с пожелание за здраве и късмет. Те пишат, че щом има толкова добри хора по нашата земя, то България ще я има завинаги. Някои с хумор пожелават тази година щъркелите да донесат повече бебета.
Чуйте в звуковия файл какво каза по темата кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна