Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабо понижение на печалбата на "Фолксваген" в началото на годината

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Автомобилният гигант "Фолксваген" обяви в четвъртък слабо намаляване на печалбата след облагането с данъци през първото тримесечие на годината, като това са първите финансови резултати на компанията под ръководството на нейния нов главен изпълнителен директор Херберт Дис.

Печалбата след данъци за периода между януари и март 2018-а година е спаднала до 3,3 млрд. евро от 3,37 млрд. евро година по-рано, се посочва във финансовия отчет на германския автомобилен производител.

Оперативната печалба е намаляла с 3,6% до 4,2 млрд. евро, докато приходите са се повишили с 3,6% до 58,23 млрд. евро, но при осредните очаквания на финансовите пазари за приходи в размер на 59,24 млрд. евро.

Финансовият отчет идва само две седмици, след като бордът на директорите на компанията изгони Мартин Мюлер от поста главен изпълнителен директор и го замени с Херберт Дис, който обеща да ускори усилията за увеличаване на печалбите и за връщането на инвеститорите в компанията.

"Фолксваген" потвърди основните си насоки за цялата финансова година, заявявайки, че очаква продажбите на автомобили да нараснат с до 5% и прогнозира, че оперативна възвръщаемост от продажбите ще бъде между 6,5% и 7%.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени