Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна изграждането на Бронзовата къща на мястото на мавзолея

4
На площад „Александър I“, рапочна работата по издигане на инсталацията Бронзовата къща на Пламен Деянов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Република Австрия.
Снимка: БГНЕС

На площад „Александър I“ започна изграждането на инсталацията "Бронзовата къща" на Пламен Деянов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Република Австрия. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова ще се срещне с президента на Австрия Александър ван дер Белен, който е на официално посещение в България. Двамата ще посетят в 16.30 ч. площад "Александър I", за да видят работата на Пламен Деянов по издигане на инсталацията, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Проектът "Бронзовата къща" се реализира с финансовата подкрепа на Австрия, по инициатива на австрийското посолство у нас и е свързано с европредседателството на България и предстоящото председателство на Австрия. С тази артинсталация Столичната община поставя символично началото на своя проект за превръщането на пространството, в това число и подземното, в галерия за съвременно изкуство, където творци от страната и чужбина ще могат да представят своите произведения. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна