Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нестле" ще се изръси със 7,15 млрд. долара за правото да продава продуктите от кафе на "Старбъкс" по цял свят

Огромната швейцарска хранителна компания "Нестле" (Nestle) обяви в понеделник, че ще плати 7,15 млрд. долара за правата за пускане на пазарите по цял свят на продуктите на "Старбъкс" (Starbucks) извън тези, които се продават в кафенетата на водещата американска верига, съобщава агенция Франс прес.

Споразумението дава на Nestle, която е собственик на марките Nescafe и Nespresso, силна основна за устойчив растеж в Северна Америка, се посочва в изявление на швейцарския гигант.

"Тази сделка е важна стъпка за нашия бизнес с кафе - категорията на Nestle с най-здраво темпо на растеж", посочи главният изпълнителен директор на швейцарската компания. "И двете компании имат истинска страст към качественото кафе и се гордеят, че са признати за световни лидери в този бизнес", допълни той.

Трябва да се има предвид, че сделката не включва кафенетата и магазините за кафе на американската компания Starbucks, въпреки че около 500 служители на Starbucks ще се присъединят към Nestle, добавиха от швейцарската водеща хранителна компания.

Сделката ще създаде "глобален кафеен алианс", посочи от своя страна президентът на Starbucks и главен изпълнителен директор на компанията Кевин Джонсън.

Сделката се нуждае от одобрение на съответните регулаторни органи и трябва да бъде финализирана до края на 2018-а година, отбелязва Франс прес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени