Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп намекна за повече данъчни облекчение преди ноември

Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изглежда обмисля повече данъчни облекчения, съобщава агенция MarketWach, визирайки негова реч във вторник във Вашингтон пред гупа против абортите.

На фона на одобрената от него мащабна данъчна реформа за 1,5 трлн. долара през декември 2017-а година, вчера американският президент заяви, че администрацията му ще "предприеме допълнителни данъчни облекчения преди ноември, като това ще бъде нещо много специално".

Доналд Тръмп обаче не представи каквито и да било подробности за новите данъчни облекчения, но посочи, че планира да се срещне с републиканския представител Кевин Брейди, който е председател на комисия към Камара на представителите, правеща препоръки по отношение на държавния бюджет и данъчното законодателство (House Ways and Means Committee).

Не е изключено новите съкращения на данъците да имат за цел да привлекат повече гласоподавателите за Републиканската партия по време на междинните избори през ноември. Проучването от миналия месец обаче установи, че намаляването на данъците продължава да бъде непопулярно, като едва 27% от анкетираните казват, че това е добра идея.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна