Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Nintendo пуска три нови игри с покемони

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японската компания Nintendo пуска до края на 2018 година три нови игри за портативната си конзола Switch. През 2019 ще бъде пусната още една игра, съобщава Venture Beat.

Първата игра, Pokemon Quest, в момента е безплатна за Nintendo Switch и ще излезе на iOS и Android през юни 2018-а. Другите две - Pokemon Let's Go! Pikachu и Pokemon Let's Go! Eevee, ще излязат на пазара на 16 октомври и ще струват $60. Това са първите игри за Switch и са създадени от Game Freak на базата на старата версия на Pokemon Yellow от 90-те години. Очаква се да бъде привлечен интересът на около 65 милиона почитатели на Pokemon Go, създадена за смартфони през 2016.

Конзолата Switch с цена $300 се появи през март 2017 и за една година Nintendo е продала повече от 17 милиона. За сравнение – предишната конзола на компанията Wii U – за 5 години е била продадена в около 13,5 млн. бройки.

В момента притежателите на Switch имат достъп до серия видеоигри като Mario и Zelda, което мотивира по-старите почитатели на тези игри да използват устройството. Целта на „Нинтендо“ е до края на финансовата година да продаде още 20 милиона конзоли.

От 1996 година досега в света са продадени повече от 300 милиона видеоигри с покемони. По този показател играта отстъпва само на Super Mario, от която са продадени над 344 милиона бройки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени