Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай оглави група „А“ след категоричен успех срещу Русия

Луис Суарес празнува след първия гол на Уругвай
Снимка: Ройтерс

Отборът на Уругвай завърши на първо място в група „А“ на Световното първенство по футбол в Русия.

Двукратните световни първенци победиха с 3:0 състава на домакините в Самара и двата тима продължават на осминафиналите. Уругвай очаква втория от група „В“, където са Испания, Португалия и Иран, а Русия ще играе срещу победителя от това каре. В другия мач от група „А“ Саудитска Арабия победи с 2:1 Египет.

Луис Суарес откри резултата за „селесте“ в 10-ата минута. Той се възползва от лошо построената стена от Игор Акинфеев и отбеляза ог фаул с нисък удар в пазения от вратаря ъгъл.

Само 2 минути по-късно Денис Черишев можеше да изравни, но ударът му попадна в ръцете на Фернандо Муслера, който изигра стотния си мач за Уругвай..

Защитникът Диего Лачалт удвои в 23-ата минута. Той стреля извън наказателното поле, ударът му беше отклонен от руски защитник и Акинфеев не успя да избие топката.

Положението на Русия се усложни, след като Игор Смолников получи втори жълт картон и беше изгонен от сенегалския съдия Маланг Диедиу.

В 90-ата минута Единсон Кавани отбеляза третия гол. Нападателят довкара отбитата от Акинфеев топка след удара на Диего Годин след корнер.

В другия двубой Саудитска Арабия спечели в последната секунда. Мохамед Салах откри в 22-ата минута за Египет, като прехвърли вратаря. В 41-ата съдията Вилмар Ролдан от Колумбия отсъди дузпа за Саудитска Арабия. Вратарят Есам ел Хадари, който днес стана най-възрастният футболист, играл на Световно първенство, отрази удара на Фахд  ал Муалад.

В края на полувремето футболистите на Хуан Антонио Пици получиха втора дузпа след разглеждане на видеоповторение и този път Салман ал Фараж успя да отбележи първи гол за саудитите на Мондиала.

Победното попадение падна в четвъртата минута на добавеното време, когато Салем ал Даусари отбеляза от ъгъла на вратарското поле.

В крайното класиране на група „А“ Уругвай е с пълен актив от 9 точки, а Русия има 6. Трети е тимът на Саудитска Арабия с 3, а Египет завърши с 0 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна