Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американка спаси 27 домашни животни от бурята Флорънс, но се озова в ареста

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тами Хъджис от американския щат Северна Каролина, който пострада най-много от бурята Флорънс, е успяла да спаси 27 домашни животни от стихията, но това ѝ навлякло само неприятности, пише huffingtonpost.com.

Ураганът премина през Атлантическото крайбрежие на САЩ, причинявайки много щети и смъртта на над 30 човека, повече от половината от тях – в северна Каролина.

Хъджис ръководи организация, която помага на хората да се грижат за домашните си любимци. Тя и нейните сътрудници преоборудвали стар склад и го превърнали в приют за животни и публикували съобщение, че приемат безплатно питомците.

Екипът на Хъджис купил всичко необходимо и се грижел денонощно за спасените 10 кучета и 17 котки. 27-те животни получавали храна и лечение в случай на необходимост.

Всяко животно имало собствена клетка, вода и храна и намерението на зоощитниците било да ги върнат на собствениците, когато бурята премине.

В крайна сметка обаче доброто не останало ненаказано. След утихването на стихията на Хъджис се обадили от местния център за контрол на животните и поискали да им предаде животните. Тя го направила, но въпреки това била арестувана и ѝ било предявено обвинение за създаване на приют и лечение на животни без лиценз.

Хъджис била освободена от ареста срещу гаранция от 10 000 долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна