Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо кучетата се подушват при среща

БНР Новини
Снимка: pixabay.com

„Защо кучетата се подушват при среща“ e приказка, която идва от Португалия, и заедно с други любими наши приказки ще може да я чуете в седмицата от 15 до 19 октомври.

В понеделник сутрин, на 15 октомври, се събудете с историята на Стела Димитриаде „Новите обувчици“, в която се разказва за едни много непослушни лачени обувки.

Представяте ли си, че на света може да съществува момиче, което не иска да бъде красиво! Такова момиче вероятно има само в приказките, и то не в кои, а в тези от Азорските острови. Ако не знаете къде се намират отворете картата на света и ги намерете. А приказката „Момичето, което не искало да бъде красиво“ чуйте във вторник, на 16 октомври.

Историята, която ще Ви разкажем в сряда сутрин, на 17 октомври, е за една мишка и едно врабче, които били приятели, живеели и работели заедно, и се съветвали заедно за всяко ново нещо, докато не намерили три ръжени зрънца! Приказката „За една мишка и едно врабче“ е от поредицата „Приказки за пернати“.

Детската история в четвъртък, на 18 октомври, е „Вълшебното чадърче“.

А Вие знаете ли „Защо кучетата се подушват при среща“? Ако нямате никаква идея научете това в петък сутрин, на 19 октомври.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, в 7 без 10 сутринта, в ефира на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна