Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът ще помага на студентите в намирането на стажове и подходяща работа

Проф. Георги Михов - ректор на ТУ-София​​
Снимка: tu-sofia.bg

Споразумение за стратегическо сътрудничество между бизнеса и Техническия университет в София ще помага на студентите в намирането на стажове и подходяща работа. Спогодбата беше подписана от председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и ректора на университета.

Спогодбата предвижда и обновяването на учебния процес, обясни ректорът на Техническия университет проф. Георги Михов: "Целта на нашия университет е непрекъснато да бъде в крак с времето, преди всичко да удовлетворява потребностите на нашата индустрия, а това няма как да стане, ако ние не сме в непрекъснат контакт. Това сверяване на часовниците ни дава възможност да предоставяме възможно най-добри кадри, най-добре подготвени в различните сфери на нашата индустрия".

Успешен пример за връзката между предприятията и висшето учебно заведение е Техническият колеж в Казанлък, в който се обучават местните кадри. 

Председателят на Конфедерацията на работодателите Кирил Домусчиев: "Където петък, събота и неделя има изнесени лекции и обучения с цел придобиване на допълнителна квалификация и завършване на висше образование на местни кадри, без те да се откъсват от производството, като целта е всеки един работодател да покаже какви са неговите нужди, Техническият университет да отговори на тези изисквания и да можем ние да намерим една добра реализацията за младите специалисти".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна