Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да си направим кемпер сами и да обикаляме света с него

„Дигитални номади 2“ разказва историята на пристрастените към адреналина Краси Тодоров и Яна Липованска

Яна Липованска и Краси Тодоров са новите герои в документалната поредица на БНР „Дигитални номади“. Двамата са семейство от девет години и пътуването винаги е било част от живота им.

Той пише музика за реклами, част е от група Jeremy?, свири с Графа и с Михаела Филева и не на последно място се определя като „адреналин джънки“ – кара мотор, кайт, сноуборд, уейк. Тя работи като специалист по продажби в медийна група, но напуска, за да участва в създаването на „Маргаритка“ – проект за качествено аудио и видео съдържание за деца и, разбира се, за да могат да пътуват заедно.

През есента и в началото на зимата живеят в София, през повечето от оставащото време от годината – в кемпер, който са направили сами. В основата на всичко е техният син Сава, който има главна роля на вдъхновител в създаването на семейната им къща на колела.

Как се изминават 25 хиляди километра за една година и кои са най-вълнуващите моменти от пътешествията на Яна и Краси? Това ще научите от самите тях в новия епизод на „Дигитални номади“, озвучен от песента на Jeremy? „Close to the stars“, с възможно най-добрия и подходящ за история за номади текст на Гергана Нойкова, музиката e на Ерсин Мустафов и Ташо Колев.


Горещи теми

Войната в Украйна