Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Халеп открива сезона срещу австралийка

Ашли Барти ще играе срещу Халеп в Сидни.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представителката на домакините Ашли Барти отстрани победителката от "Ролан Гарос" през 2017 година Елена Остапенко (Латвия) с 6:3, 6:3 на турнира по тенис в австралийския град Сидни, който е от категория "Интернешънъл".

Във втория кръг Барти ще срещне водачката в световната ранглиста Симона Халеп от Румъния, за която това ще бъде първа среща за новия сезон.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2017 година Слоун Стивънс (САЩ) се спаси от ранно отпадане. Поставената под номер 4 американка преодоля кошмарно начало, но елиминира руската квалификантка Екатерина Александрова с 0:6, 7:6(3), 7:6(3).

За място на четвъртфиналрите Стивънс ще играе срещу друга квалификантка - Юлия Путинцева от Казахстан.

Шампионката в Сидни през 2015 година и номер 5 в схемата Петра Квитова (Чехия) стартира с успех над Арина Сабаленка (Беларус) с 6:1, 7:5, след като навакса изоставане от 1:3 гейма във втория сет. Квитова ще играе срещу Су-Вей Сие (Тайван) във втория кръг.

Осмата поставена Даря Касаткина (Русия) пък отпадна след ранно поражение от Александра Саснович (Беларус) с 1:6, 4:6.

В същото време бившата номер 1 Гарбине Мугуруса (Испания) се оттегли от участие заради заболяване. Вчера двукратната носителка на титли от Шлема се справи със своята сънародничка Карла Суарес Наваро в два сета и трябваше да срещне седмата поставена Кики Бертенс. В крайна сметка организаторите обявиха, че холандката директно ще продължи към четвъртфиналите на надпреварата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна