Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал с класическа победа за Купата, Атлетико направи равен

Винисиус (в бяло) вкара третия гол за Реал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал (Мадрид) победи с 3:0 Леганес в първи мач от осминафиналите за Купата на Испания. Градският съперник Атлетико пък стигна само до 1:1 като гост на Жирона.

Капитанът Серхио Рамос даде преднина на европейските и световни клубни шампиони от дузпа в 44-ата минута, а Лукас Васкес увеличи преднината на домакините в 68-ата след грешка на защитата на гостите и вратаря Иван Куеляр. Бразилският тийнейджър Винисиус пък оформи крайното 3:0 в 78-ата минута с прекрасен шут от воле, с което тимът на Сантиаго Солари почти си гарантира място на четвъртфиналите. 

Антоан Гризман вкара единствения гол за Атлетико в гостуването срещу Жирона в деветата минута, а столичаните не успяха да запазят преднината си и ще трябва да търсят победа или нулево равенство на собствен терен. Антони Лозано се разписа в 34-та минута за Жирона и запази шансовете на каталунците за класиране на четвъртфиналите.

Виляреал стигна до трудно равенство у дома срещу Еспаньол, след като гостите поведоха с голове на Серхи Дардер в 15-та и Алекс Лопес в 72-та минута. Карл Екамби все пак намали в 85-та минута, а Карлос Бака вкара четири по-късно за крайното 2:2.

Анхел Родригес пък бе точен за Хетафе в добавеното време и по този начин неговият тим надви с 1:0 Валядолид като домакин.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени