Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал продължава без загубен сет, пак ще играе с австралиец

Рафаел Надал приема овациите след победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият в схемата Рафаел Надал се класира за трети кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис след нов категоричен успех. 

17-кратният шампион от Големия шлем и победител в Мелбърн през 2009 година спечели втора трисетова победа срещу представител на домакините, като надделя над Матю Ебдън с 6:3, 6:2, 6:2.

Испанецът нямаше никакви проблеми по пътя към успеха, като отрази и четирите точки за пробив, а сам постигна пет брейка. 

Двубоят започна равностойно, като при 3:3 испанецът отрази три възможности за пробив на съперника. Това се оказа ключов момент, след който четирикратният финалист в Мелбърн наложи волята си. Той загуби само един от следващите седем гейма, с което взе първия сет и поведе с 3:1 във втория, а до края доминираше.

Надал допусна едва 15 непредизвикани грешки, два пъти по-малко от Ебдън.

В спор за място на осминафиналите 32-годишният левичар от Манакор ще се изправи срещу още един представител на домакините в лицето на 27-ия поставен Алекс де Минор. 20-годишният австралиец спечели драматично срещу швейцареца Хенри Лааксонен – 6:4, 6:2, 6:7(7), 4:6, 6:3.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени